11 Kasım 2013 Pazartesi

Öğrenci Evleri & Yerleşim Yeri Bildirimi

Gündemde bu sıralar öğrenci evleri, baskınlar, idari para cezaları gibi konular var. Bu haberlerde  “yerleşim yeri “ kavramını sıkça duymaktayız. Bu konu hakkında önemli birkaç detayı sizlerle paylaşmak istiyorum;

Öğrencilerin Durumu
Yılın bir kısmını üniversite eğitimi aldıkları şehirlerde, diğer kısmını da ise memleketlerinde geçiren öğrenciler ise asıl ve diğer yerleşim yerini bildirmelidirler. Bu şekilde bildirimde bulunanlar, eski adıyla İkametgâh Belgesi şimdi ki adıyla Yerleşim Yeri ve Diğer Adresi Belgesi’nde her iki adreslerini de Yerleşim Yeri ve Diğer Adresi şeklinde görebiliyorlar.

Bildirim Süresi
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 ve 51 inci maddeleri uyarınca, yerleşim yeri adres
değişiklikleri ”20 iş günü” içinde nüfus müdürlüklerine, adrese dayalı hizmet veren kurumlara (su idaresi gibi) ya da dış temsilciliklere bildirilir.
Taşınma, il değişikliği, tayin vb..   gibi adres değişikliklerinin yaşandığı tüm durumlarda 20 iş günü içinde bildirimde bulunmak zorundayız.

Adres Değişikliğini Bildirmeyene Para Cezası!
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, 2011 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 354,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 710,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür.

Kişilerin ve adreslerinin sistemde kayıtlı olup olmadığı http://adres.nvi.gov.tr web adresinden sorgulanabilir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder