1 Ocak 2014 Çarşamba

Olağanüstü Performans

Hr.com’a ait Personal Excellence de yayınlanan John Shufeldt’in kaleme aldığı yazıdan bir bölümünü paylaşmak istiyorum.

Olağanüstü performans için 10 kritik unsur şöyle açıklanmış:
  1. İlk Adımı Atın. Theodore Roosevelt’in dediği gibi “Bir karar anında yapabileceğiniz en iyi şey doğru olanı yapmak, ondan sonraki en iyi şey yanlış yapmak ve yapabileceğiniz en kötü şey, hiçbir şey yapmamaktır”. Her proje, süreç veya yeni bir fikir ilk adımla başlar. Tüm adımları en başta bilmeniz gerekmez. Bizlerinde hep söylediği gibi “Başlamak bitirmenin yarısı”
  2. Kanatlarınızı uçarken inşa edin. Bir planınız olmalıdır, ancak bu plan değişebilir-değiştirilebilir olmalı.
  3. Eğitim bize her şekilde ve her koşulda ulaşır. Yapmamız gereken ise bunu fark edebilmek için gözümüzü ve kulağımızı açık tutmak.
  4. Bazen de bilgi olumsuzluklarda gizlidir. Doğru olan, gerçekte öğrendiğimizin tam tersi olabilir. Olumlu ya da olumsuz, tecrübeler her zaman değerlidir.
  5. Eğitim yeni bir gözlük ya da lens gibidir. Bizlere sorunları, fırsatları ve zorlukları görmemize ışık tutar.
  6. Farklı bakış açılarına sahip olmak her şeyi değiştirebilir. Ölümcül hastalığı olduğunu bilmek bile doğru bakış açısıyla daha az ürkütücü olabilir. Yeni bir bakış açısı eğitim gibi yaklaşımlar için zihninizi açar.
  7. Eğlence yolculuktur/süreçtir. Diploma almak,bir işi pazarlamak,bir kitabı yayımlamak, vb. şeylerde süreç acı-tatlı bir bilgi ile sonlanırken eğlence son bulur;en azından yeni bir hedef/yolculuk/mücadele seçene kadar.
  8. İyilik tüm sorunları çözer. İyilik; bağışlama, akıl hocalığı, minnettarlık yoluyla, senin sunabileceğin kabul edilebilir her türlü küçük işaretten daha fazlasını her zaman bize önerir.
  9. İyilik eroin gibidir. Birkez başlayınca, iyilikten gelen mükemmel hissiyatın farkına varacaksınız.
  10. Azim dağları aşar. Değerli hiçbir şeyi azim olmaksızın hayata geçirmek mümkün değildir. 
Yazının orjinal ingilizce metni için http://www.hr.com u ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: http://www.hr.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder